-A1 SELIDBE BEOGRAD-
SELIDBE TOKOM LETNJIH MESECI

KAKO SE USPEŠNO PRESELITI TOKOM LETA

Leto je konačno stiglo, a selidbe leti imaju smisla zbog nekoliko razloga. Za razliku od zime i jeseni dani su duži, topliji i ( uglavnom ) lepši. Takođe, počinje školski raspust, manje su obaveze na poslu a tu su i godišnji odmori. Sa druge strane, letnje vrućine su iscrpljujuće, iznenadno pogoršanje vremena praćeno pljuskom i grmljavinom je tipično za leto a termini za preseljenje mogu biti prebukirani. Najviše preseljenja se obavi u periodu od maja do septembra/oktobra i taj period se smatra za sezonu preseljenja.

Za vas smo spremili nekoliko saveta koji će vam olakšati selidbu tokom nekoliko vrućih meseci.

Rezervišite svoj termin za selidbu na vreme

Agencija za selidbe najviše posla ima tokom leta i zato je važno na vreme se raspitati i zakazati termin. Konkretno, za kopletno preseljenje sa pakovanjem većeg stana potrebno je javiti bar 7 dana ranije.

selidbe-u-toku-letnjih-meseci

Zakažite selidbu kad je manja gužva

Početakom i krajem meseca a pogotovo petkom, subotom i nedeljom najveći broj ljudi zakazuje svoju selidbu. Ako ste u mogućnosti, izaberite neki radni dan u nedelji, još bolje da to bude sredinom meseca kako bi ste zakazali svoj termin.

Selidba može trajati duže

Zbog letnjih vrućina ni najiskusniji i najizdrživiji radnici za selidbe ne mogu raditi tako efikasno na 35+ stepeni kao što je to slučaj sa idealnih 15-20 stepeni celzijusa. Tako da je sasvim normalno praviti česte pauze za osveženje.

Zakazati selidbu što ranije ujutru

Kako leti ranije počinje dan poželjno je veće selidbe započeti što ranije ujutru ( 7-8h pa i pre po potrebi ). Na taj način dobar deo posla biće obavljen pre podnevnih vrućina. U slučaju manjih selidbi moguće je zakazati u poslepodnevnim i večernjim terminima, kada je prijatnije za rad.

Oprezno sa pojedinim stvarim

Pojedine stvari kao što cveće, LP ploče a naročito manja kućna tehnika loše podnose velike vrućine. Kako transportna vozila nemaju klimatizovani tovarni prostor ne bi bila loša ideja te stvari prebaciti sopstvenim kolima sa klimatizacijom.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon