-A1 SELIDBE BEOGRAD-
SAVETI ZA SELIDBU KOJI ŠTEDE NOVAC

DOBRO SE INFORMIŠITE O LOKACIJI NA KOJU SE SELITE

A1 agencija za selidbe Beograd je izdvojila za vas nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da izbegnete greške koje su posledica loše pripreme selidbe a mogu vas koštati para i živaca:

Ljudi se najčešće sele u novi kraj zbog blizine posla, fakulteta i porodice ali trebalo bi obratiti pažnju, ako ste roditelj i na blizinu vrtića, škole i na sveukupnu bezbednost dece u novom kraju. Pored toga, za kvalitet života u novom kraju jako su bitni i blizina doma zdravlja, velikih marketa, pijace, parkova, dostupnost gradskog prevoza, itd.

Zakažite selidbu na vreme

Imajte u vidu da niste jedina osoba koja treba da se seli. U Beogradu se svakog dana obavi nekoliko stotina selidbi a naročito je gužva tokom toplijeg dela godine. Zato ne čekajte poslednji trenutak da zakažete selidbu, počnite da se informišete kod agencija za selidbe bar 15 dana pre datuma koji ste odredili za preseljenje. Ne dovodite sebe u situaciju da budete prinuđeni da prihvatite jedine dostupne a po vas dosta skuplje ponude.

saveti-za-selidbu

Kontaktirajte više agencija za selidbe

Tako ćete imati mogućnost da uporedite cene selidbe na tržištu i odlučite se za agenciju koja vam da najpovoljniju ponudu.

Selidba u vlastitoj režiji nije uvek isplatljivija od agencije

Čeka vas gomila obaveza oko organizacije selidbe, počevši od iznajmljivanja kamiona za selidbu, pakovanja stvari, kupovina materijala za pakovanje i zaštitu, demontaža nameštaja te poziv u pomoć komšijama i prijateljima oko nošenja stvari itd. Iz iskustva znamo da takve selidbe uglavnom ispadnu skuplje i traju duže nego što ste mislili, pogotovo ako nemate iskustva u organizovanju selidbe. Tako na primer ako nemate iskustva i tehniku za nošenje nameštaja može doći do oštećenja vrata, zidova, parketa i samog nameštaja a može doći i do povreda. Ako pravilno ne slažete stvari u tovarni prostor kamiona koji ste iznajmili možda ćete bespotrebno morati da platite još jednu turu prevoza. Dakle, samo na osnovu pomenutih primera ukazali smo vam da je prepuštanje selidbe profesionalcima, u većini slučajeva, isplativije nego selidba u vlastitoj režiji.

Prilikom procene pokazati svaki prostor i stvari koje treba preseliti

Pokažite radniku za procenu selidbe svaku prostoriju (po potrebi i stepenište i hodnike u zgradi ili kući), svaki nameštaj koji je potrebno demontirati a posebno stvari koje su teške i/ili osetljive (klavir, TA peć, antikvitetni nameštaj itd.). Što je više ovakvih faktora uzeto u obzir, vi ćete dobiti realniju cenu za selidbu.

Izmerite da li vaše stvari mogu da stanu u novom prostoru

Da li veš mašina može da prođe kroz vrata na kupatilu, da li bračni krevet može da stane u malu spavaću sobu, da li kuhinjski elementi mogu da stanu na zid? Sve su to problemi sa kojima smo se lično susretali na terenu, pa želimo ljudima da skrenemo pažnju na to. Tako ćete imati vremena da razmotrite vaše opcije. Stvari koje ne mogu da stanu u novi prostor i stvari koje vam više ne trebaju bi trebalo da prodate ili poklonite.

Pravilno pakujte vaše stvari

Ako ste odlučili da pakovanje i zaštitu stvari uzmete u svoje ruke,držite se pravila. Nemojte pretrpavati i preopterećivati kutije i džakove(kese), biće lakše za rukovanje a njihov sadržaj ostati čitav. Za svaki slučaj dodatno ojačajte kutije i džakove pomoću traka ili folija. Što se tiče zaštite nameštaja koristite samo, za to predviđenu zaštitnu ambalažu (streč i aero folija, karton za zaštitu itd.).

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon