-A1 SELIDBE BEOGRAD-
SELIDBE ANTIKVITETA I UMETNIČKIH DELA

PRESELJENJE STILSKOG NAMEŠTAJA I ANTIKVITETA

Kada su u pitanju selidbe antikviteta, odnosno stilskog nameštaja i predmeta velike umetničke vrednosti, selidba postaje sasvim drugačije iskustvo. Zbog starosti, vrednosti, krhkosti a ponekad i dimenzija i težine, treba sa posebnom pažnjom pristupiti pripremi selidbe, kao i rukovanju (nošenju) i transportu antikviteta. A1 agencija za selidbe Beograd poseduje neophodno iskustvo za bezbedno preseljenje antikviteta, kvalitetne materijale za zaštitu i sredstva za nošenje i transport stvari.

PROCES SELIDBE ANTIKVITETA

Proces selidbe obavlja se u nekoliko faza, a svaka se mora izvršiti besprekorno radi bezbednog preseljenja vaših dragocenosti:

Zaštita i pakovanje antikviteta – Manji predmeti se zaštićuju sa puc-puc folijom i pakuju u kutije. Nameštaj i krupniji predmeti se zaštićuju, u zavisnosti od potrebe i okolnosti, pomoću streč i puc-puc folije, rebrastog kartona i ćebeta kao i sunđera za zaštitu uglova (ćoškova). Ovako zaštićen, predmet selidbe je spreman za sledeću fazu – nošenje.

selidbe-stilskog-namestaja

Nošenje antikviteta – Kako je u pitanju nameštaj koji je veoma osetljiv, a ponekad i većih dimenzija i težine, potrebno je iskustvo, tehnika i odgovarajuća oprema za nošenje da bi se stilski nameštaj bezbedno preneo iz vašeg stana do transportnog vozila i obrnuto. Nikad ne treba žuriti sa nošenjem antikviteta. Poštujući sva pravila oko nošenja stvari, za A1 agenciju za selidbe ne postoji nerešiv zadatak. Takođe, naši radnici imaju veliko iskustvo kada je u pitanju nošenje osetljivih i teških stvari na visoke spratove kada ne postoji mogućnost za korišćenje lifta.

Transport antikviteta – Sva naša vozila koja koristimo za kombi selidbe imaju tapacirane unutrašnje stranice i dovoljnu količinu sredstava za zaštitu (ćebad, kartone, španere…). Transport antikviteta moguće je obaviti kao deo selidbe vašeg stana ili kao pojedinačni transport sa jedne lokacije na drugu.

CENA SELIDBE ANTIKVITETA

Cena naše usluge selidbe antikviteta (pre svega stilskog nameštaja) suštinski se ne razlikuje od cene selidbe bilo kojeg komada nameštaja ili tehnike u domaćinstvu. To znači da ćemo, u „normalnim“ okolnostima (ako se proceni da nema rizika za oštećenje), vaš komad nameštaja preseliti po standardnoj ceni usluge selidbe, bilo da je to u okviru neke veće selidbe ili prebacivanje samo tog komada sa jedne lokacije na drugu.

Međutim, ako je rizik od oštećenja nameštaja visok, kako zbog njegove osetljivosti i krhkosti, tako i zbog prenošenja kroz uska vrata, hodnike i stepeništa, neophodno je nameštaj adekvatno zaštititi pomoću materijala za zaštitu. Od vrste i količine materijala koji bi se iskoristio za zaštitu nameštaja, zavisila bi neka konačna cena usluge. Takođe, ako je nameštaj vanstandardnih dimenzija i težine, i ako je visoka spratnost bez mogućnosti za korišćenje lifta, potrebno je angažovati više radnika za nošenje, što takođe utiče na cenu.

Pozovite nas, doćićemo kod vas i izvršiti besplatnu procenu selidbe i formirati paket usluge koji najviše odgovara vašim potrebama.

I za kraj, dodatne inforacije vezane za ovu uslugu možete naći na stranici saveti za selidbu antikviteta, ili nas kontaktirajte. Biće nam zadovoljstvo da vas posavetujemo.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon