-A1 SELIDBE BEOGRAD-
KAKO BEZBEDNO SPAKOVATI ANTIKVITETE

VODIČ U 8 KORAKA KAKO NA SIGURAN NAČIN PAKOVATI ANTIKVITETE

Vaši antikviteti zahtevaju mnogo napornog rada za pakovanje i premeštanje. Dok vaše knjige i odeća mogu da izdrže neravnine na putu, isto se ne može reći za vaše antikvitete. Ovim dragocenostima je potreban dodatni sloj sigurnosti kako bi ostale bez ogrebotina čak i tokom neravne vožnje kamionom u pokretu.

Zanima vas kako to možete učiniti? Ne bojte se, A1 agencija za selidbe Beograd je pripremila u ovom odeljku korisna uputstva koji će vas naučiti kako da rukujete, čuvate i pakujete svoje dragocene antikvitete i druge dragocenosti u 8 jednostavnih koraka!

Napravite popis inventara pre selidbe

Premeštanje izuzetno delikatnih predmeta, poput antikviteta, može biti izazovan zadatak. Imajući ovo na umu, morate biti posebno pažljivi prema svom dragocenom posedu pre, za vreme i nakon preseljenja. Napravite detaljan popis inventara pre selidbe antikviteta kako biste ih bolje pratili. Prošetajte svojom kućom i zapišite sve stare komade koje vidite. Uključite naziv, kao i opis trenutnog stanja antikviteta u svoj inventar. Ako vidite bilo kakvu štetu, bolje je da ih navedete u svom zapisu kako biste imali čvrste dokaze kada se budete žalili protiv agencija za selidbe.

Ocenjivanje antikviteta pre selidbe

Vaše antikvitete nisu obični predmeti koje biste trebali uzeti zdravo za gotovo. U stvari, svaku stavku izuzetne vrednosti treba pravilno proceniti. Bilo da se radi o lokalnom preseljenju ili selidbi, potrebno je da proverite procenu antiknog nameštaja da biste proverili vrednost vaših dragocenosti. Obavezno pronađite licenciranog i pouzdanog procenitelja antiknog nameštaja. Možda biste čak želeli da dobijete više od jedne ocene.

kako-bezbedno-spakovati-antikvitete

Opcije osiguranja

Kada je u pitanju premeštanje vaših antikviteta, uvek je pametno da ove stvari budu potpuno osigurane. razgovarajte sa svojim osiguravateljem pre nego što se preselite kako biste znali koje su vam mogućnosti na raspolaganju, i naravno dodajte svoje podatke o proceni ,. Ali, ako planirate da zaposlite profesionalne selidbe, možda biste želeli da razgovarate o tome da li su vaši antikviteti pokriveni osiguranjem od odgovornosti kompanije. Da biste bili sigurni da su sve ove stavke osigurane tokom tranzita, kupite osiguranje koje je najprikladnije u vašoj situaciji.

Zamotajte svoje slike

Prva i osnovna stvar koju morate da uradite je da počnete da završavate svoje slike. Ali to ne možete učiniti sa svojim običnim papirom za pakovanje jer bi se to moglo razmazati i poremetiti prelepo umetničko delo.

Pazite da nabavite kvalitetniji papir za pakovanje jer oni neće uzrokovati smetnje, čak i ako dodirnu sliku. Nakon što ste svoju sliku umotali u plastiku/staklo, zamotajte je u sloj debelih omotača od mehurića kako biste je zaštitili od fizičkih oštećenja poput pukotina, suza i ogrebotina.

Spakujte svoje slike

Najbolje što možete učiniti dok kupujete antikvitete i druge slike je da sačuvate originalnu kutiju u koju je jednom ušla. Ovo će vam pomoći da zaštitite antikvitete dok se krećete. Međutim, ako nemate ovo, ne brinite! Možete pronaći jednako sjajne alternativne opcije poput kutija za bicikle, TV kutija, drvenih sanduka i tako dalje.

Pređite na antičke skulpture i nameštaj

Pokrivanje slika i drugih antičkih umetničkih dela izuzetno je jednostavno u poređenju sa antičkim skulpturama i nameštajem. Počnite tako što ćete ove glomazne antikvitete pokriti omotom od mehurića, jer to pomaže u sprečavanju bilo kakve štete koja bi se mogla dogoditi na putu kretanja.

Takođe možete razmotriti pokrivanje ovih predmeta pod slojem mekih, debelih pokretnih ćebadi radi dodatne sigurnosti. za predmete visoke vrednosti preporučujemo pakovanje od drvenih sanduka i profesionalni tim A1 agencije za selidbe za obavljanje posla.

Uklonite sve labave uklonjive delove

Bilo da se radi o slici, skulpturi ili namještaju, vaši antikviteti mogu imati određene uklonjive dijelove potrebne da ih drže na svom mestu. Zbog toga uklonite sve ove delove i prebrojte ih. Kada to učinite, možete početi da ih pakujete u zasebnu kutiju za selidbe. Međutim, obavezno dodajte dovoljnu količinu omotača sa mehurićima kako biste bili bezbedni.

Štaviše, uvek vodite evidenciju o ovim malim predmetima jer ih tokom selidbe može biti vrlo lako izgubiti.

Označite i označite sve svoje kutije

Na kraju, ali ne i najmanje važno, ne zaboravite pravilno označiti i označiti sve svoje kutije. Bilo da se radi o odeći, knjigama ili antikvitetima, moraćete da ih označite radi pravilne identifikacije.

Ako su vaši antikviteti napravljeni od ogledala, stakla ili keramike koja je sklona lomljenju, označite površinu kutije kao „X“ radi lakše identifikacije. Imajte na umu da ako angažujete agenciju za selidbe, morate ih obavijestiti o ovoj oznaci i reći im da s takvim kutijama treba rukovati krajnje pažljivo.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon