-A1 SELIDBE BEOGRAD-
ŠTA AKO SE NAMEŠTAJ NE UKLAPA

PROVERA DIMENZIJA PRE SELIDBE

Veće selidbe često zahtevaju dosta vremena i pažnje, i uvek ima puno detalja koje treba razmotriti. Jedan od njih se bavi vašim velikim,odnosno kabastim nameštajem. Morate znati da li vaš nameštaj može da prođe kroz vrata ili prozor stana/kuće,da li može da se preveze liftom u slučaju velike spratnosti,kako bi bolje isplanirali selidbu. Mali detalj koji ljudi često zanemare kad se planira preseljenje a može da vas košta živaca i dodatnog novca. A to vam sigurno nije potrebno. Dakle, predlog A1 agencije za selidbe Beograd je da pročitate savete za planiranje preseljenja i rešenja ukoliko nameštaj ne može da prođe kroz vrata i prozore.

Kako isplanirati selidbu kabastog nameštaja

  • Važno je znati da li se nameštaj uklapa u novom prostoru,napravite dobar plan rasporeda nameštaja. Ukoliko neki nameštaj ne može da prođe kroz vrata ili prozore možete ga demontirati, pozvati tapetara ili kupiti nov nameštaj koji će se uklopiti, a za dostavu nameštaja možete pozvati nas.
  • Uzmite mere. Trebalo bi da znate dimenzije nameštaja pre same selidbe. Zatim uzmite dimenzije vrata,hodnika i eventualno prozora u stanu u koji se useljavate. Uverite se da li će nameštaj moći da se prebaci u novi stan u komadu,odnosno bez rasklapanja.
  • Isplanirajte način nošenja. Morate uzeti u obzir skidanje manjih delova ( nogice,rukohvate itd. ) ili nošenje pod određenim uglom kako bi prošli kroz hodnik,vrata,na stepeništu itd. Pokušajte da zamislite ceo postupak u detaljima. Zamislite situaciju da spuštate kauč u određenom položaju niz stepenište a onda shvatite da nema dovoljno prostora za okretanje i prolaz kroz vrata.

Da biste izbegli ovakve situacije najbolje bi bilo da pozovete agenciju za selidbe da pošalju nekog na procenu. Oni će najbolje isplanirati proceduru nošenja nameštaja.

nosenje-namestaja-tokom-selidbe

Šta ako nameštaj ne može da prođe

U slučaju da ste tokom selidbe shvatili da neki komad nameštaja ne može da prođe kroz vrata ili stepenište,mi vam predlažemo nekoliko rešenja tog problema.

  • Da li se nameštaj može rasklopiti? Ako može onda vam je potreban odgovarajući alat ili angažovanje majstora za montažu i demontažu nameštaja koji se time bavi. Takođe,agencija za selidbe nudi takvu uslugu pa im možete prepustiti da to urade umesto vas.
  • Nameštaj se ne može rasklopiti. Ako određeni komad nameštaja ne može da uđe/izađe na vrata niti može da se rasklopi, jedno od rešenja bi bilo da se to uradi kroz prozor ili preko terase. Preporučljivo je da se obratite agenciji za selidbu koja ima iskustvo kao i opremu za takav posao.
  • Ostavite nameštaj. U krajnjem slučaju možete se otarasiti nekog velikog komada nameštaja. Prodajte ga,poklonite ili bacite. Selidba je idealno vreme da se za odvoz nepotrebnih stvari na deponiju.
phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon