-A1 SELIDBE BEOGRAD-
ZIMSKE SELIDBE

SELIDBE ZIMI MOGU BITI DOSTA OTEŽANE

Iako se većina preseljenja na velike daljine odvija tokom letnjih meseci, ako se odlučite da se preselite zimi, nemojte se plašiti malo hladnoće. Možda ćete se iznenaditi kad saznate da postoji neke koristi od planiranja selidbe zimi. Zimski meseci – decembar, januar, februar – nisu vrhunac za A1 agenciju za selidbe Beograd, što može značiti konkurentnije cene i širi opseg datuma preseljenja između kojih možete izabrati. Međutim, pre nego što zasučete duge rukave i započnete hladan preseljenje, razmislite o ovih šest saveta za selidbe zimi koji će vam pomoći da budete na putu.

Selidbe tokom zimskih meseci

Uverite se da su vaše komunalne usluge uključene i da u potpunosti funkcionišu u vašoj novoj kući. Poslednje što želite je da se pojavite u svom novom prebivalištu, u doba zime, bez radne toplote ili svetlosti. Zimski dani su kraći, što znači da ćete imati manje dnevnog svetla za rad u dan useljenja. Zbog toga ćete želeti da osigurate da grejanje, voda, gas i struja rade i rade približno dva dana pre useljenja.

Očistite šetališta, prilaz i ulicu – smanjte cenu selidbe

Bez obzira na doba godine koje ste odlučili da se preselite, uvek je dobra ideja da posetite svoj novi dom pre dana useljenja i zabeležite sve bezbednosne opasnosti. Ovo je posebno važno u zimskim mesecima kada vam klizavi uslovi mogu biti najveći neprijatelj. Obavezno proverite da li su sve staze bez leda i snega; posolite ili upotrebite pesak za osiguravanje puteva kako se kamion ili kobmi za selidbe ne bi zaglavio. Takođe proverite da li imate dovoljno parkinga koji nije na plužnoj ruti. Ne želite da ljudi iz agencije za selidbe moraju da se utapaju po blatnjavim snežnim nanosima dok utovaruju i istovaraju vaše stvari. Što se bliže parkiraju manje će stvari nositi a to smanjuje cenu selidbe.

selidbe-zimi

Ako se selite na velike udaljenosti ili ne možete da stignete do novog doma pre datuma preseljenja, neka vaš agent za nekretnine ili menadžer imovine proveri ove stvari umesto vas. I na kraju, baš kao što ste to uradili u novom prebivalištu, moraćete da očistite sneg, led ili bilo šta drugo što bi moglo da predstavlja potencijalnu opasnost za bezbednost sa šetališta, prilaza i ulice u vašem trenutnom domu.

Neka vam zimska odjeća bude pri ruci dok se selite

Kad smo već kod ruku, pobrinite se da imate tople rukavice i neke dodatne za nanošenje slojeva kada se sneg nabere. Čak i ako unajmite našu agenciju za selidbe Beograd sa punom uslugom, kao što je A1 selidbe, koja će vam premestiti stvari, poželećete da imate na raspolaganju zimske potrepštine. Ako postoji šansa za susnežicu ​​ili sneg tokom vašeg pokretnog dana, obavezno spakujte promene odeće u svoj prvi noćni komplet.

Obavezno zaštitite podove tokom selidbe

Blatnjava mešavina snega, leda i blata u kombinaciji sa zalihama za borbu protiv elemenata, kamene soli i peska, može da uništi vaše podove. Podloge postavite na ulaze na sva spoljna vrata i plastične cerade preko drvenih podova; za tepihe koristite kartonske listove osigurane malim nalepnicama. Imajte na umu da će većina profesionalnih agencija za selidbe doći pripremljena jer shvataju koliko je važno zaštititi područja.

Snabdejte se zimskim zalihama

Nikad ne znate kada ćete morati da se izvučete iz snežne situacije, ne samo za pešački saobraćaj, već i u slučaju da vam vozilo zaglavi. Sol i pesak treba da budu dostupni zajedno sa lopatom. Ako posedujete čistač snega, još bolji! Takođe je dobra ideja da grejač prostora bude dostupan samo u slučaju da temperature budu izuzetno niske i treba da obezbedite dodatnu toplotu u blizini ulaza ili hladne zone.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon