-A1 SELIDBE BEOGRAD-
SAVETI ZA BEZBEDNU SELIDBU KOMPJUTERA

ADEKVATNO PRESELJENJE RAČUNARA

Vaš kompjuter predstavlja investiciju, bilo da ga koristite za posao, komunikaciju sa porodicom i prijateljima ili jednostavno uživate u igrama. Naravno, želite ga zaštititi od oštećenja. A1 agencija za selidbe Beograd vam preporučuje da uz pažljivo planiranje i pravilno pakovanje, vaš kompjuter se bezbedno može transportovati prilikom preseljenja.

Pakovanje kompjutera

A1 agencija za selidbe je najviše kvalifikovana da pravilno spakuje vaš kompjuter. Ako odlučite da ga spakujete sami, kompjuter trebate staviti u originalnu kutiju ako ste je sačuvali.

Ukoliko nemate originalnu kutiju uradite sledeće:

Nađite čvrstu kutiju dovoljno veliku da kućište komjutera može da se okruži materijalom za zaštitu.

selidbe-komplutera

Zgužvane novine, sunđeri i pucketava folija su najbolji materijali za pakovanje stvari. Oni će poslužiti kao zaštitni jastuk. Centralnom procesorskom jedinicom (CPU) treba rukovati sa izuzetnom pažnjom. Ovaj deo kompjutera je naročito osetljiv na potrese. Ponavljamo, koristite dovoljno veliku kutiju i dosta materijala za zaštitu sa svih strana kućišta. Ove korake treba preduzeti i prilikom pakovanja eksternog diska.

Ako imate laserski ili ink jet štampač, izvadite toner i sve kertridže i nosite ih sa sobom, naročito ako se selidba odvija u periodu velikih vrućina. Za ostale tipove štampača, glava štampača treba da bude osigurana, po mogućstvu u originalnom pakovanju, da bi se sprečilo njeno pomeranje. Možete ih spakovati u kartonsku kutiju za selidbe i dobro zaštititi sa svih strana.

Takođe, sa velikom pažnjom treba pristupiti i pakovanju monitora, kao jednom od osetljivijih i vrednijih delova kompjutera. Poželjno je transportovati ga u originalnom, fabričkom pakovanju. Ako postoji mogućnost, monitor bi trebalo transportovati putničkim vozilom, odnosno vašim automobilom.

Po obavljenom transportu i istovaru na odredištu proverite vašu pošiljku. U slučaju nestanka ili oštećenja, obratite se agenciji za selidbe za pomoć. Sačekajte da komjuter dostigne sobnu temperaturu pre nego što ga uključite. Ako je bilo naročito hladno, pazite na kondenzaciju, jer vlaga takođe može izazvati oštećenja.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon