-A1 SELIDBE BEOGRAD-
SAMOSTALNA SELIDBA ILI PROFESIONALNA USLUGA

SELIDBA U SOPSTVENOJ REŽIJI ILI IZNAJMITI PROFESIONALCE

Verovatno svako ko se ikad selio u životu bar jednom je bio u dilemi da li preseljenje organizovati samostalno ili ipak angažovati agenciju za selidbe.

U ovom članku dajemo vam neke informacije i savete nakon kojih će vam biti lakše da rešite dilemu: samostalna selidba ili angažovanje profesionalaca.

Ukoliko se odlučite za selidbu u sopstvenoj režiji, znajte da:

  • Selidba je složen i stresan događaj koji zahteva temeljno planiranje. Razmislite da li imate dovoljno vremena da organizujete celokupni posao oko preseljenja.
  • Vaše stvari trebaju biti adekvatno spakovane i zaštićene od oštećenja. Takođe treba da znate da kutije treba da budu odgovarajućih dimenzija i dovoljno čvrste za selidbu. Pored kutija trebate nabaviti ostali materijal za pakovanje i zaštitu stvari kao što su lepljive trake,razne folije za zaštitu,rebraste kartone,markere itd.
  • Utovar-istovar,demontaža-montaža nameštaja,pakovanje i dr. zna da bude fizički težak i vremenski zahtevan posao. Bitno je imati stručne i spretne ljude da rukuju vašim stvarima. Naravno, u pomoć možete pozvati prijatelje,komšije ili rođake, ali vodite računa da ukoliko dođe do oštećenja prilikom selidbe,teško je i neprijatno sa njima rešavati nesuglasice oko oštećenja. Zapamtite da je za kvalitetno preseljenje,kao i za svaki drugi posao,potrebno znanje i iskustvo.
  • Za selidbu vam je potrebno adekvatno prevozno sredstvo. Imate li volju zatražiti uslugu od prijatelja,komšije itd. da vam preveze stvari ukoliko on može „srediti“ kakvo vozilo? Uvek ćete osećati da ste mu ostali dužni u tom slučaju. Prevoz stvari sa otvorenim prtljažnikom ili na krovnom nosaču automobila nikad nije bezbedno,čak i kada je mala razdaljina. Pritom može doći do oštećenja unutrašnjosti ili karoserije automobila. Uvek možete iznajmiti kombi za selidbe ili kamion od agencije, ukoliko imate prostora u budžetu.
  • Ukoliko se odlučite za selidbu u sopstvenoj režiji,za veću selidbu trebaće vam nekoliko dana a možda i cela sedmica kako bi sve obavili do kraja. U tom slučaju morate tražiti izostanak sa posla ili iskoristiti godišnji odmor.
samostalna-selidba-ili-profesionalna-usluga

Angažovanje profesionalaca za selidbu ima sledeće prednosti:

  • Da, selidba je stresan i mukotrpan posao i zato tu brigu prepustite firmi za selidbe,a vi svoje vreme iskoristite za druge stvari,pogotova ako se radi o komplikovanoj selidbi.
  • Umesto da tražite kutije po kontejnerima i radnjama,možete ih naručiti telefonom ili mailom. Kutije dostavljamo na kućnu adresu a pakovanje možete obaviti samostalno ili prepustiti nama.
  • Posao oko utovara,istovara,demontaže i montaže nameštaja prepustite profesionalcima kojima je to svakodnevna rutina. Tako ćete rizik od oštećenja svesti na minimum.
  • Ozbiljna agencija za selidbe raspolaže sa kvalitetnim i pouzdanim vozilima velikog i tapaciranog tovarnog prostora kao i sa alatom i pomagalima za selidbu kao što su kolica, gurtne, ćebiići, kartone dr. sa kojim se posao obavlja brže i efikasnije.

Zaključak je vrlo jasan i dileme na ovu temu ne bi trebalo biti. Brigu i stres oko selidbe prepustite profesionalcima,a vi posmatrajte sa strane ili iskoristite vreme za nešto što vam je bitnije u svakodnevnom životu.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon