-A1 SELIDBE BEOGRAD-
PONUDA CENA ZA SELIDBU

NA KOJI NAČIN SE ODREĐUJE CENA SELIDBE

Dakle, unesete sve svoje detalje o selidbi, odgovorite na nekoliko pitanja, možda agencija izvrši procenu inventara, i ,,voila“: imate ponudu za selidbu. Ali kako tačno funkcioniše ponuda za selidbu? Jasno razumevanje kako agencija za selidbe određuje vašu procenu govori vam da li je cena razumna. Objasnićemo načine na koje se vaša ponuda za selidbu može izračunati i na šta treba obratiti pažnju. Ovo je tekst za one koje interesuje samo cena selidbe.

A1 selidbe ne menjaju cenu selidbe i ne podiži cenu selidbe u toku samog procesa selidbe

ponuda-cene-za-selidbu

VRSTE FLEKSIBILNIH PROCENA CENE SELIDBE

Postoje tri osnovne vrste fleksibilnih procena koje kompanija može da obezbedi. Važno je da znate ovu terminologiju kako biste znali šta da očekujete.

  • Neobavezujuća procena. Ovo je u osnovi samo najbolja pretpostavka agencije za selidbe Beograd o tome koliko će koštati vaše preseljenje. Cena selidbe bi mogla biti znatno veća jer su dobijeni pogrešni podaci o obimu selidbe a vi ste odgovorni za plaćanje dodatnih troškova. Prevoz može vam naplatiti samo do 50% prvobitne procene na dan selidbe, ali će vam biti fakturisano za ostatak.
  • Obavezujuća procena. Prevoznik će uraditi mnogo detaljniju procenu vaših potreba za selidbom kako bi dao fiksnu cenu za vašu ponudu. Sve dok ne unesete značajne izmene u selidbu ili dodate inventar, agencija za selidbe će se obavezati da će se pridržavati ove cene selidbe.
  • Obavezujuća/ne premašiti/ procena. U ovom slučaju, data procena je maksimalna cena koju ćete očekivati da platite uz mogućnost da zapravo platite manje. Vaša konačna cena selidbe će biti izračunata na osnovu zapremine vašeg invertara i potrebnih dodatnih usluga (pakovanje, visoka spratnost, demontaža nameštaja itd.).

PROCES DOBIJANJA BESPLATNE PONUDE ZA SELIDBE

Način na koji agencija za selidbe nastoji da vam da ponudu za preseljenje stvari takođe može varirati. Kompanija koja nudi neobavezujuću procenu možda će biti spremna da vam da ponudu preko telefona nakon što vam postavi nekoliko pitanja. To je zato što imaju slobodu da promene cenu na dan selidbe! Ako zaboravite da pomenete nešto poput prevelikog kauča, vaš prvobitni zahtev za ponudu neće biti baš tačan. Ali ako premeštate samo mali broj stvari i da je spisak potpuno precizan tj. tačan, ovaj metod bi vam mogao uštedeti vreme.

Za obavezujuću procenu, očekujte da ćete lično obaviti razgledanje sa predstavnikom agencije za selidbe. Tokom ličnog obilaska, predstavnik agencije može dobiti jasan uvid šta se tačno seli i šta će biti potrebno tokom dana selidbe. Pregled je najbolji način da dobijete tačnu i besplatnu ponudu za selidbu!

odredjivanje-cene-selidbe

DODATNE USLUGE I CENA SELIDBE

Obavezno pitajte šta je, a šta nije uključeno u vašu ponudu za preseljenje. Ako početna ponuda deluje izuzetno nisko, postoji šansa da nešto nije uključeno i ostavljeno kao dodatak. Stvari kao što su materijali za pakovanje i visoka spratnost mogu potencijalno koštati više! Evo nekoliko stvari o kojima treba da se raspitate: Pakovanje i materijali za pakovanje. Ako služba za selidbu obavlja pakovanje stvari umesto vas, saznajte koliko se naplaćuje po utrošenoj kutiji i zaštitnom materijalu. Ponekad su materijali uključeni u cenu do određenog broja kutija, ali dodatne kutije za selidbe se dodatno naplaćuju.

  • Stepenice. Većina agencija za selidbe dodatno tarifira visoke spratove bez lifta, pojedine ne. Ako se vaš trenutni stan i/ili novi stan nalaze na visokom spratu, obavestite to naglasite.
  • Naknade za dugo nošenje. Ako pozicija vaše zgrade zahteva nošenje stvari na veću razdaljinu do kamiona, to će verovatno koštati dodatno. Ukoliko ne možete da obezbedite parking ispred samog ulaza, trebate naglasiti da će potecijalno bi ti dugog nošenja.
  • Naknade za demontažu/ponovno sastavljanje. Ako je neophodno rastaviti vaš nameštaj ili uređaje, postoji dodatna naknada za njihov trud. Najbolje je da se unapred raspitate o ovim uslugama. Tada kompanija može da pošalje radnike koji su posebno obučeni za ovu vrstu posla.

KADA I KAKO DOBITI PONUDU ZA PRESELJENJE

Najbolje je da počnete da skupljate ponude za selidbu 20 dana pre nego što planirate da se preselite. To će osigurati da dobijete termin koji vam odgovara. Prikupite najmanje 2,3 ponude kako bi ste mogli da uporedite. Obavezno postavite sva pitanja koja imate da biste dobili tačno poređenje pre nego što napravite svoj izbor. Eto nadamo se da smo vam olakšali i dali neke informacije kako ide selidbe cena.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon