-A1 SELIDBE BEOGRAD-
SAVETI ZA PAKOVANJE DELIKATNOG NAMEŠTAJA

KLJUČNE STVARI ZA PREMEŠTANJE ZAHTEVNOG NAMEŠTAJA

Svaki dan selidbe ispunjen je uzbuđenjem, ali tu su i stres i strepnja zbog suočavanja sa nepoznatim osobama koje će se sigurno dogoditi. Kad su u pitanju selidbe Beograd , možete računati na još jedinstvene izazove sa saobraćajem, pristupom zgradama i parkiranjem. Sad dodajte na to mogućnost spakovanja i premeštanja nežnog, krhkog nameštaja i možda ćete se naći u mahnitom potrazi za kvalifikovanim seobama, stanovnici Beograd često nama ukazuju poverenje za selidbe, što zbog povoljne cene selidbe u Beogardu i profesionalne usluge.

Od selidbe klavira do preseljenja antikviteta, da bi vaše krhke i dragocene stvari prebacili sa jednog mesta na drugo bez oštećenja pronalaženje pouzdane agencije za selidbe u Beogradu može biti izazov. Još je izazovnije to učiniti sami, podmititi prijatelje pivom da vam budu pomoć u selidbi i sami krenuti. Ako je ovo put koji apsolutno morate da pređete, ovde su ključni saveti za pakovanje i premeštanje vašeg osetljivog nameštaja i uspešan dan preseljenja.

Pripremite sledeće stvari za selidbe

Pripremite se. Trebaće vam puno zaliha. Naravno da će vam trebati osnove kao traka za pakovanje, papir za pakovanje, flomasteri i folija za mehuriće. Ali takođe će vam trebati posebne zalihe poput teških ćebadi. Kompanije za selidbe imaju teške prošivene jastučiće za kretanje posebno za umatanje nameštaja. Ako ne možete da ih nabavite, moraćete da koristite peškire, staru ćebad i druge teške tkanine ili da kupite.

premestanje-delikatnog-namestaja

Pripremite što više velikih kartonskih kutija za selidbe i koriste za umotavanje predmeta. Kupite malo peleta od stiropora da biste po potrebi ispunili zamršene prostore. Razmislite o tome kakav će kolica ili ručni kamion trebati da kupite ili iznajmite za svoju opremu. Imate li puno stepenica? Hoćete li koristiti lift? Imate li tepih na koji treba paziti? Kupite i zalihe za zaštitu pokretnih područja. Umotajte okvire vrata da biste sprečili tragove. Obavezno zalepite karton u hodnike. Takođe ćete trebati makaze i sekače kutija za odsecanje trake kada stignete na novo mesto.

Mnogi antikni predmeti posebno mogu biti prilično veliki i dolaze u više komada. Razmislite o policama sa starim nemačkim i engleskim knjigama i kineskim ormarima. Prvo razmislite koliko ljudi će vam trebati da premestite svaki komad. Nekim komadima može biti potrebno do četiri šoveka za selidbe da bi se njima pažljivo rukovalo. Takođe razmotrite da li su neki delovi preveliki da bi mogli da prođu kroz vrata i da li će možda morati da prođu kroz prozore. Ovo je scenario u kome se toplo preporučuje upotreba profesionalne kompanije za selidbe. Naročito kod selidbi u Beogradu, sigurno postoji velika zabrinutost zbog stepeništa, malih vrata i prolaza.

Zatim pogledajte sve fine detalje. Mnogi antički i delikatni komadi imaju rezbarenje, tanke noge, klipnjače, staklo, točkiće, kandže i druge složene delove koji zahtevaju dodatnu zaštitu. Razmislite kako ćete pokriti svaki pojedini odeljak dela kako biste bili sigurni da se ništa ne može olabaviti, zaglaviti na drugom nameštaju ili biti odbačeno kad izađete kroz vrata. Ovde ćete možda morati da budete kreativni sa svojim zalihama. Poslednje što želite je da smanjite vrednost svog antikvitetskog nameštaja jer ne planirate unapred.

Kada predmete pokrivate podlogom, moraćete da ih umotate trakom. Zatim dodajte karton preko područja kojima je potrebna dodatna zaštita i čvrsto ih zalepite. Ako podmetač nije lepljen trakom, rizikujete da oštetite trljanjem ili čak da se komadi olabave unutar podloge.

Vrednost antikviteta je u patini, čuvajte je u toku selidbe

Jedna stvar koju kada rade selidbu amateri „uradi sam“ ponekad propusti kada rade sa svojim antikvitetima jeste sećanje da zaštiti patinu. Patina je prirodno habanje i bojenje ostarelog nameštaja i umetnosti. To je prvenstveno ono što antikvitetima daje vrednost. Korišćenje pogrešne vrste tkanine protiv određene šume ili lepljenje lepljive strane trake čak i samo na delu komada može da uništi patinu za kolekcionare purista. Zatim, sa smanjenom vrednošću, moraćete da odlučite između ponovnog patiniranja dela (više troškova) ili zadovoljenja patine koja manje svetli.

Označi sve stvari za selidbu kao krhke

Bez obzira da li ćete nameštati svoj nameštaj sami ili ćete unajmiti agenciju za selidbe ili se oslanjate na ljubav prijatelja koji će vam pomoći da ga premestite, svakako želite da budete u mogućnosti da pratite šta zahteva dodatnu negu. Jednom kada umotate svoje komade u teške ćebad, karton i traku, možda će vam biti teško da napravite razliku između obične police za knjige i nekog vrednijeg komada nameštaja.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon