-A1 SELIDBE BEOGRAD-
KAKO SMANJITI STRES U TOKU SELIDBE

EVO NAČINA KAKO DA SMANJITE FRUSTRACIJE TOKOM SELIDBE

Preseljenje može biti zastrašujući zadatak, ali šta ga tačno čini toliko zamornim i izaziva stres? Da li je to ogromna količina kutija koje treba spakovati? Ili možda osigurati da su sve vaše stvari pravilno natovarene i bezbedne? Glavni razlog visokog nivoa stresa je taj što su zadaci vezani za selidbe dugotrajniji, skuplji i teži za upravljanje nego što ste očekivali. Iako ne možete magično da sakupite sve svoje stvari, prebacite ih na novu adresu, a zatim ih postavite na mesto, možete da se poštedite truda. Evo nekoliko saveta koji će vas pripremiti za proces i koji će vam pomoći da se nosite sa svakim zadatkom bez nepotrebnih muka.

Pakovanje i raspakivanje u toku selidbe

Ovo je verovatno najmoćniji posao preseljenja. Problem je u tome što ne shvatate koliko stvari posedujete dok ne počnete da pakujete. Stvari će iskočiti iz svakog kutka, ostavljajući vas da se pitate kako ćete, pobogu, sve uklopiti u profesionalni kombi za selidbe. Odgovor je jednostavan – uklonite nered! Oslobodite se predmeta koje više ne koristite. Olakšajte pakovanje i raspakiranje donacijom, prodajom ili odvoženjem na deponiju neželjenih stvari.

kako-smanjiti-stres-u-toku-selidbe

Utovar i istovar kombija za selidbe

U osnovi imate dve mogućnosti – ili unajmite agenciju za selidbe ili sami napravite preseljenje. Ako se odlučite za taj zadatak bez profesionalaca, nemojte sami dizati teške predmete. Pitajte prijatelje i rođake za pomoć. Na taj način ćete izbeći nehotične povrede. Razmislite o ulaganju u neke pokretne alate poput ručnog kamiona i kolica kako biste olakšali vuču. Pokušajte da maksimalno iskoristite svoje vozilo utovarivanjem na najefikasniji način kako biste sprečili nepotrebna putovanja i premeštanje predmeta tokom transporta.

Praćenje vašeg inventara kuće

Mislili ste da je pakovanje i raspakivanje stresno. Pokušajte da pronađete kuhinjski alat u ogromnoj gomili kutija za selidbe. Da biste izbegli takvu situaciju, uvek označite sadržaj svake kutije – od uređaja i nameštaja, do elektronike i umetnosti. Jednostavno stavite oznaku ili je prebacite na drugi nivo kodiranjem različitih vrsta stvari. Zapišite na svakom polju gde treba da se nalazi. Napravite spisak sa tačnim brojem stvari koje treba dostaviti u vaš novi dom. Vođenje evidencije vašeg doma neophodno je za potrebe osiguranja, u slučaju krađe, oštećenja ili prirodne katastrofe.

Projekti za poboljšanje doma nakon selidbe

Neobično je pronaći novi dom kojem nisu potrebni neki završni detalji ili mala poboljšanja. Manji popravci i ukrašavanje prilično su skupi i mogu potrajati duže nego što mislite. Oni takođe mogu poremetiti vašu dnevnu rutinu, pa razmislite da ih obavite pre nego što se uselite. Da biste postupak učinili još manje stresnim, morate pronaći pravog trgovca, pa istražite ili zamolite svoje prijatelje da preporuče stručnjaka.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon