-A1 SELIDBE BEOGRAD-
KAKO OLAKŠATI SELIDBU DECI

8 NAČINA KAKO OLAKŠATI DECI PRELAZAK U NOVI DOM

Preseljenje može biti veliki stres za Vas, a zamislite kako onda može uticati na vašu decu. A1 agencija za selidbe Beograd ima za Vas nekoliko saveta kako da se od selidbe napravite zabavu za celu porodicu!

Deca se osećaju nemoćno kada ih obavestite o selidbi. „Oni obično nemaju velikog udela u donošenji te odluke,“ kaže Lori Kolins Burgan, socijalni radnik i autorka knjige „Selidbe sa decom“, „tako da probajte da ih uključite što je više moguće.“

kako-olaksati-selidbu-deci
  1. Napravite porodičnu listu želja! Ovo će vam pomoći da postignete dogovor o nekim stvarim koje svi žele od svog doma: veće dvorište, podrum igraonica, odvojene sobe za decu…
  2. Zajedno u lov na novi dom! Ako ste u mogućnosti povedite decu u razgledanje stanova i kuća. Ako ste u online potrazi, obeležite ono što vam se svidi tako da i vaša deca mogu to da pogledaju.
  3. Neka svako odabere boji za svoju sobu! Donesite kuci paletu boju i zajedno sa vašim detetom odaberite boju za novu sobu. Možete da napravite i mali kolaž novo dizajna čitave sobe.
  4. Napravite kutiju sa blagom! Dajte svom klincu jednu kutiju za selidbe u koju može da spakuje svoje najomiljenije stvari. Nek je iscrta i ukrasi. A zatim tokom selidbe, tu kutiju nosite sa sobom u kolim, kako bi mu bila što bliže.
  5. Napravite oproštajnu žurku. To će učvrstiti sva prijateljstva koja imate u starom kraju, a i deca će imati priliku da se izigraju sa drugarima pre nego sto odu. Ne mora da bude ništa spektakularno, čips i sok će biti dovoljni.
  6. Poslednja šetnja komšilukom. Povedite decu u šetnju kroz naselje iz kog odlazite. Odvedite ih na njohovo omiljeno igralište, u park..
  7. Napravite knjigu uspomena. U njoj vaše dete može da izlepi slike kuće, prijatelja, i svih lepih uspomena koje ga vežu za stari dom.
  8. Pozdravite se sa kućom. Pripremite ukusnu večeru dan pre selidbe i zajedno sa decom prisetite se nekih od najlepših uspomena iz kuće
phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon