-A1 SELIDBE BEOGRAD-
KORISNE STVARI O SELIDBAMA

ŠTA JE POTREBNO ZNATI O PRESELJENJU

Selidba može biti lepo iskustvo ako se na vreme i adekvatno pripremite. Kako bi izbegli nepotrebne probleme koje preseljenje ponekad nosi, pročitajte tekst A1 agencije za selidbe Beograd u nastavku i informišite se šta trebate obaviti kako bi Vaše preseljenje prošlo što brže, bezbolnije i kvalitetnije.

Svi mi imamo mnogo nepotrebnih stvari koje držimo na tavanima, u garažama, šupama i drugim prostorijama. Selidba je odlična prilika da se rešite svih tih stvari koje su Vam postale suvišne, a nekome bi možda mogle dobro doći. Ako deo tih stvari na vreme prodate, donirate, poklonite ili angažujete nekog za odvoz stvari na deponiju, imaćete višestruku korist. Količina stvari koju selite umanjiće se za stvari kojih ste se rešili i selidba će samim tim biti jeftinija.

sta-treba-znati-o-selidbama

Priprema same selidbe

Poželjno je što ranije dogovoriti tačan datum selidbe. Zaboravili smo da napomenemo da je važno da utvrdite tačnu cenu selidbe pre početka samog preseljenja. Nakon što utvrdite tačan termin, prema tome prilagodite ostale obaveze, dogovore i planove. Preseljenje u novi dom i okruženje je stresno kako za Vas tako i za decu, pa im pokušajte što više olakšati prilagođavanje novoj sredini, školi, prijateljima… Na vreme razgovarajte s njima o razlozima selidbe i pokušajte im što bolje objasniti. Možda Vam se to ne čini kao nešto što je vezano za selidbu, ali vrlo je važno da naučite decu na novi broj telefona i novu adresu.

Nabavite dovoljan broj kutija raznih veličina (veće za lakše stvari kao što su odeća, obuća, posteljina i drugo, a manje za knjige, posudje i druge teže stvari) i traka za zatvaranje kutija, kao i džakova.Možete nabaviti puc-puc foliju koja je odlična za zaštitu lako lomljivih stvari kao što su tanjiri, čaše, slike i drugo, te streč foliju. Svu gore spomenutu ambalažu možete dobiti od naše firme, kao i od većine ozbiljnih agencija za selidbe.

Kod pakovanja obavezno označite (najbolje markerom) spisak stvari koje se nalaze u kutiji, a kutije sa lomljivim sadržajem posebno označiti.

Novom stanaru (kome prodajete ili iznajmljujete stan) pokažite kako se rukuje uređajima kao što su klima, alarm ili neki drugi uređaj, ako ih ostavljate.

Pripremite i posebno spakujte stvari koje će Vam trebati odmah nakon selidbe:

  • lične dokumente i sve ugovore koji imaju veze sa nekretninom
  • potvrde o plaćenim računima
  • toaletne torbice, donji veš i odeću za prvih par dana nakon selidbe
  • alat i ostali pribor
  • hranu za Vas i kućne ljubimce
  • lekove
phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon