-A1 SELIDBE BEOGRAD-
SAVETI ZA BEZBEDNO SLAGANJE STVARI U KAMIONU

KORISNI SAVETI ZA PAKOVANJE STVARI U TOVARNOM PROSTORU

Preseljenje može biti težak posao, ali postoje stvari koje treba uraditi kako bi ona prošla sa što manje muke. A1 agencija za selidbe Beograd vam savetuje da pre nego što počnete da slažete stvari u kamionu za selidbe, uverite se da su sve kutije sa stvarima adekvatno upakovane. Evo o čemu treba voditi računa prilikom pakovanja pred selidbu:

  • Ne stavljajte stvari iz različitih soba/prostorija u istu kutiju.
  • Grupišite predmete koji su slične težine i veličine.
  • Osetljive predmete umotajte sa pucketavom folijom ili papirom za zaštitu pre nego što ih stavite u kutiju.
  • Poređajte teže predmete na dnu kutije a lakše pri vrhu.
  • Svaku kutiju treba obeležiti sa njenim sadržajem i prostorijom u koju treba da ide.
  • Preporuka je da kutije za selidbe ne budu teške više od 25kg radi lakšeg manipulisanja i bezbednosti njihovog sadržaja.

Preporuke za slaganje stvari u kamion za selidbe

Utovarite prvo krupniji nameštaj (ormari u komadu, delovi regala, itd.) i postavite ga uz stranicu tovarnog prostora bliže kabini kamiona. U ormare možete ubaciti lakše kutije i/ili džakove sa mekšim sadržajem, radi uštede prostora (po potrebi). Ukoliko imate rasklopljene ormare, onda prvo uspravno postavite veće stranice i krila na stranu do kabine a zatim nameštaj u komadu koji će ih držati.

slaganje-stvari-u-kamionu

Sada utovarite garnituru, krevete, trpezarijski sto i dušek. Radi boljeg iskorišćenja prostora, vertikalno postavite garnituru i krevete. Skinite nogice od stola a ploču postavite vertikalno na bočnu stranu tovarnog prostora, iza dušeka. Iza dušeka možete staviti i krupnije stranice od kreveta.

Nađite čvrstu kutiju dovoljno veliku da kućište komjutera može da se okruži materijalom za zaštitu.

Pakovanje bele tehnike

Uređaji treba da budu u uspravnom položaju (frižider i vertikalni zamrzivač obavezno!). Na uređaje možete slagati lagane kutije i džakove sa mekanim sadržajem.

Stavite najteže kutije na pod tovarnog prostora apreko njih ređajte lakše kutije. Kutije treba da budu zbijene jedna uz drugu kako ne bi klizile prilikom transporta.

Na kraju tovarnog dela postavite rolovane tepihe i staze, tako da mogu prvo da se istovare i ubace u vaš novi dom.

phone-icon
email-icon
viber-icon
map-icon
top-up-icon